Educatie  Rutiera
Home Umor Muzica Link-uri Educatie

Crezi ca stii sa mergi pe strada? Daca da testeaza-ti cunostintele de educatie rutiera alegand unu din testele urmatoare. Fiecare test are un set de 10 intrebari. Succes!


 

 


AUTOMOBIL CLUBUL ROMĀN SI PROBLEMATICA EDUCATIEI RUTIERE

 

1. Īncepānd cu anul scolar 2000-2001, s-a lansat, sub auspiciile ACR, PROIECTUL PILOT DE EDUCATIE RUTIERA A ELEVILOR, care cuprinde:
a) Implementarea PROIECTULUI PILOT, ca centru cu caracter metodologic, la nivelul fiecarui inspectorat scolar judetean si al filialei judetene ACR;
b) Amenajarea de LABORATOARE SCOLARE DE EDUCATIE RUTIERA a elevilor īn unitati de īnvatamānt ( pāna īn prezent functioneaza peste 150 de astfel de laboratoare iar actiunea de amenajare a acestora continua );
c) Primul laborator a fost īnfiintat la Scoala Generala Balotesti, judetul Ilfov.
d) LABORATOARELE SCOLARE DE EDUCATIE RUTIERA nu se suprapun programei de īnvatamānt, ci sunt complementare acesteia, slujind acelasi scop: pregatirea micilor pietoni pentru viata.

2. A fost lansat, īn 1 octombrie 2001, cu prilejul Conferintei Nationale de Siguranta Rutiera (cu participare internationata) de la Bucuresti LABORATORUL MOBIL DE EDUCATIE RUTIERA, care se adreseaza unor segmente mai largi de participanti la trafic: copii, parinti, conducatori auto. Acest laborator - īn premiera īn Romānia - īsi desfasoara actiunile, de asemenea, sub patronajul Automobil Clubului Romān. Laboratorul mobil se deplaseaza īn toata tara: īn unitati scolare, parcuri de joaca pentru copii, cartiere, unitati de transport, etc.

3. Īn vacantele scolare functioneaza an de an la Motelul - Pensiune al ACR din zona montana Nehoiu ( judetul Buzau ) o TABARA SCOLARA DE EDUCATIE RUTIERA, la care participa copiii membrilor Automobil Clubului Romān; īn 2002 Tabara Scolara de Educatie Rutiera se afla la a cincea editie.

4. Automobil Clubul Romān se numara printre initiatorii unei CONVENTII pe problematica educatiei rutiere, la care participa Inspectoratul General de Politie, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii si Familiei si alti factori centrali cu atributii īn materie.

5. Sub auspiciile Automobil Clubului Romān, Ministerului Educatiei si Cercetarii si Inspectoratului General al Politiei se desfasoara, an de an, CONCURSUL NATIONAL "EDUCATIE RUTIERA - EDUCATIE PENTRU VIATA" cu faze pe scoli, localitati, zonale si judetene, care se incheie cu Finala Nationala, si a caror cāstigatori participa la Concursul international de educatie rutiera organizat anual de Alianta Internationala de Turism ( AIT ).